Tuesday, March 30, 2010

*bufday gurl*

hari ni bufday aku.. to my mama thnks so much sebab lahirkan anak mama yang comey ni..haha da 23tahun da aku..owh tidak..usiaku sudah menaiki satu lagi anak tangga..owh..tidak.. hehe..tapi aku happy sgt hari ni..bgn2 je tido tgok handphone ada wish dari si dia n kawan baik.. bila on laptop bukak facebook....wah...beratur wish dari kwn2... seronok baca post dorg..ptg ni aku nk bwk kek la g class...ala kek kecik je...utk 15 org mkn...haha..kek coklat..mesti best kn..so hari ni nak pakai baju apa ye?yg boleh menampakkan keceriaan dan "ketuaan" aku..hehehe...

ptg ni lpas class si dia nk celebrate bufday gurl ni..tak sabar rasenya.. ni adalah 2nd time aku celebrate dgn si dia...thun lepas aku bwk si dia celebrate ngn family kt kg.. aku msk2..thn ni tak sempat lak nak balik kg... bufday jatuh hari selasa..haha...

bufday lps aku dpt bear pink besar gile...thun ni ape pulak yer??haha...tak malu nak mintak hadiah..haha..aku jarang dapat celebrate ngn kawan2 or family..maklumlah family biasa je..tapi so far aku happy lau dorg celebrate tuk aku...

mengimbau memory paling manis adalah time aku form5. haha..so sweet. 30 mac aku celebrate kt stadium batu pahat dengan kawan2 kadet polis... time tu raptai utk hari kadet polis. so aku potong kek la time tu..sweet sgt..ngn kwn2 cikgu2..

past to 1 april. dek kerana member2 baik tak dpt celebrate aku time 30 mac tu so dorg kenekan aku time 1 april...APRIL FOOL pulak. haha..habis comot2 aku time tu kene ngn dorg.. dorg wt kt astaka sekolah aku time tu..time tu plak kbetulan cikgu tak masuk so dorg pedajalkan aku..hampeh tol..terkena aku... alasan dorg nk lepak2 kt astaka amik angin.. biasalah senior nakal lain mcm la..rupanye2 dorg kenekan aku..huhu..

tapi tu la saat paling indah yang tak kan kembali lagi..sekadar kenangan.. to all my friend yg ingat bufday gurl hari ni..thank you so much..i'm so happy today... :)

Sunday, March 28, 2010

bilik kosong

lepas siap cat nk pasang tikar lak..hehe..ni pic bilik yg sgt lapang..huhuhu..penat mengecat..tapi bukan aku yang cat, si dia yang cat.. aku tolong tgok2kn aje..bak katanya la..hehe...
tara..ni la dia picnye..huhuhu...



hehe..ni la bilik kosong aku..da siap pasang tikar sekali.. time ni tgh tunggu perabot sampai..
next time aku upload plak pic yg da siap dengan perabot sekali...hehe..

Thursday, March 25, 2010

25 mac 2010

eh.. ari ni dah 25 mac la!! maknanya lagi 14 hari kuliah akan tamat..tinggal final exam... huuuurrrreeeeyyyyyy!!!!! aku da abis belajar kat upm ni... alhamdulillah.... tapi sebelum nk abis kuliah ni, mcm2 benda terjadi... assignment last minute la.. projek final lg... mkn mlm lg.. huuhhuuuiii... bz sey... tak apelah...

aku masih teringat lagi kata ayah ku saat aku dpt surat tawaran dari universiti... katanya,

"kak, kamu tak penat ke study je... ayah tgok kamu dari kecik sampai besar tak henti2 menghadap buku..tak jemu ke? tak bosan ke? org pompuan belajar tinggi2 pon kt dapur gak akhirnya.."

tau ape aku jawab?

"masih ada peluang, akak rebutlah... akak masih muda..tak salah belajar tinggi2.. tak apelah kalau akhirnya kene duk dapur pun.. yang penting akak merasa mcm mana susah senang belajar kt universiti ni..."

kini aku tau susah senangnya..jauh dari keluarga. susah senang aku hadapi sendiri kt sini...upm ni la tempat aku belajar erti kesusahan.. aku masih ingat lgi tahun pertama aku kt sini, tiap2 mlm call mak dan menangis.. haha..ciwek.. aku tak biasa duk sorang2..selalu mlm2 aku tido ngn mak...(anak mak) haha... :) lps mak kta,

"dah jgn call lg..mak pun tak nak call ko lgi.. membazir je..sape nk bayar bil..?"

aku sedar, aku sedang menyusahkan mak... akak aku kata rumah sunyi aku tak ada... rasa mcm xade org.. tp bila aku balik, rumah jd riuh rendah.. aku kan kecoh.. hehe :)

bila aku dah duduk upm ni 3 tahun aku jumpe mcm2 ragam manusia. aku jumpe mcm2 jenis kawan. aku jumpe mcm2 jenis situasi. segalanya bagi aku adalah dunia baru.. aku seronok menghadapi dunia baru aku ni... aku rase mcm nk sampung je belajar lagi..tapi tentu situasinya dah tak sama... usia pun da berbeza.. betul la.. alam kampus alam sekolah adalah yang terbest bg aku... aku akan mengenangnya sehingga akhir hayat..

tapi lebih kurang sebulan je lagi aku akan meninggalkan kampus hijau ni... sedih nk tinggalkan kwn2 yg pelbagai jenis ragam dan karenahnya... semoga ikatan ukhuwah antara kita tak akan terputus...

Wednesday, March 24, 2010

minggu tidak terurus

minggu ni aku rase kehidupan aku sangat tidak terurus. penuh dengan aktiviti menyudahkan final projek. kenapa aku kata tak terurus??sebab:
  • aku tak done lagi basuh baju dalam baldi yang dah penuh. masuk ari ni da tiga hari tak basuh. selalunya aku akan basuh setiap hari. kalau tak pun dua hari sekali.
  • baju yang aku dah basuh jumaat lepas masih bergumpal elok dalam loker. tak done nak libat.
  • paling teruk aku rasa ialah bila bangun pagi aku tak done lipat selimut sebab terlewat nak ke kelas.
  • ada lagi! aku tak done nak basuh cawan aku malam tadi time minum nescafe... kunun2 nk berjaga malam. so aku mmg tido lewat pun. kul 2 pagi, semata-mata aku kena mengedit assigment group aku. * paling best bila aku submit assignment tu, lec. aku suka dengan hasil kerja yang aku dan group aku wat. kemas dan menarik.. assgnment tu aku dpt FULL MARK beb!!!
  • aku tak cukup tido!!! ari isnin aku lepak library upm sampai kul 10.20 malam. ari selasa aku lepak library um sampai kul 4ptg dari pukul 9.30 pagi. balik bilik da malam. wat assignment sampai kul 2 pagi. pukul 3 pagi tetiba lak pengurusan kolej wat FIRE DRILL.. mamai2 aku keluar bilik..siap kena tolak ngn fellow tu..bengang je..la ni aku kt library upm lg..tak tau nak lepak sini sampai kul wape.. HELLO.. aku lepak wat kije ok.
  • esok pagi2 aku kena jumpe penyelia untuk tunjukkan hasil kerja yang da aku buat ni...
  • lps jumpe penyelia aku nk lepak lak kt library fakulti aku.
  • jumaat aku bercadang nak pergi ke library ukm.
fuhhhh!!! bila tengok list kt atas rasa mcm nk berenti pun ada... tertekannya...
kawan2 tolong doakan kerja yang aku buat ni diterima ye...thnks...

sekarang ni aku rasa mcam nak menangis pun ada... ala sebenarnya malam tadi pun aku dah meleleh da...sedih..wat keje editing. member byk wt typing error... sakit mata aku ngadap skrin laptop mlm td.. pape pun kita da dpt full mark dr dr. estetika....

Sunday, March 21, 2010

wall paper sticker

as-salam sume..kabare? hehe..lama tak post pape dlm blog aku ni kn? ari ni nk story kit pasal menda yang aku nak cari sgt...hehe..wall paper tuk dinding...bukan mmg wall paper tuk dinding ke??? tapi ni wall paper yang cun2 tu...hehe... nak tu lanjut2 klik sini

mmg lawa2 aku cakap ko..aku da beli da..ngn si dia..time tu aku jalan2 kt alamanda...then aku cm tertengok je kedai tu..so aku pun singgah la..cam lawa je kn..ingatkan mendalah..rupanya wall paper yang aku idam2kn tu..kehkeh...so aku berabislah duit si dia beli menda tu...

buat sape2 nak tau ktalamanda tu kt ne... sebenarnya dia bukak kiosk je...tingkat atas sekali...depan parkson... ala sebelah kedai cadar mahal tu...haha..mahal ke..tapi lawalah...

so buat sesiapa yang nak cari mende alah tu...leh la cari kt situ..tak pun kt mid vally... try la lawa... yg aku beli lum sempat tmpal lg..so tak dpt nk tunjuk kecantikannya.. hehehe....



so ni la antara wall paper yang da aku beli ngn si dia.. cantik tak???
cantikkan?? rasenya aku nk beli semua yang ada kt kedai tu...tapi agak2 la kan...hahaha...

Tuesday, March 16, 2010

pandangan pertama-part 2

lama aku tak sambung entry ni kan???haha...
teruskan kisah selanjutnya..jgn nak melalut ok??

aku mengenali si dia dari seorang teman.
teman tersebut adalah senior ku.
dialah yang memperkenalkan dia pada ku...
hari itu adalah malam tahun baru 2009,
hah!! nak cerita ni perasaan aku time tu, ala aku biasa aje..
mcm tak ada apa-apa..slumber je..kehkehkeh...

seminggu berbual di telefon dengannya aku rasa suaranya sangatlah sedap didengar..
orang kata dari mata turun ke hati,
tapi aku dengar suara melekat terus di sanubari...
cewah..
satu malam tu, aku bersembang dengannya ditelefon sampai pukul 4pagi..
tak penah2 sumur hidup aku sembang sampai jauh malam...
akak senior tu pun da lena da tidur,
aku still lagi bersembang dengan dia..haha..tah pape je kan???
tulah kenangan antara aku dengan si dia..
esoknya aku pegi kelas dengan mata bengkak2...
ekekeke...

begitulah laluan hari ku..aku tenang saat mendengarkan suaranya,
dia sering memberikan kata2 semangat utk aku teruskan hidup, belajar bersungguh2
maklumlah time tu aku agak baru gaklah putus cinta dengan exboy aku dulu..
jiwaku semakin membrontak ingin melihat wajahnya.
aku dengan slumber meminta friendster, or pape yang dia ada. dia memberikan url my spacenya. aku dengan excitednya pun bukak la....
ceh!!!
dia tipu aku, dalam tu tak ada pon picnya...tapi yang ada cuma pic kereta dia saja dengan barang-barang kereta yang langsung aku tak kenal... hampeh je...
aku plak time tu ada friendster je, so aku bg la friendster aku kat dia...
dia pun excited gak..terus gak bukak..
bukan main dia puji aku..
hahaha..
kembang semangkuk aku time tu..
tapi aku still geram sebab tak dpt tgok pic dia...

aku terkena ni, jadi maghrib tu aku pun cakap la dengan si dia...
"asyik call je... tak nak jumpe saye ke?"
ayat skema gile time tu..
dia pun mcm takut2 je nak jumpe dengan aku, sudahnya.. dia dtg dengan kawan dia....

BERSAMBUNG>>>>

buang bayi lagi....

sedih aku tengok bayi-bayi yang dibunag di merata tempat..
pagi ni aku bukak paper sekali lagi bayi dibuang berhampiran surau.
.cis!! manalah hati ibu yang melahirkan..
tapi aku tetap rase ok sebab, bayi tu dibuang berhampiran surau. ok la kan??
daripada dibuang dalam tong sampah???
keadaan bayi tu pon tiada tanda2 luka atau cedera... bayi tu pon da di bersihkan
cumanya bayi tu dah meninggal aje..
siankan...
berita lanjut klik sini

lagi berita yang tak leh terima pemerdagangan orang, ni bukan orang dewasa, ni bayi. nak duit punya pasal sanggup jual anak yang baru dilahirkan... ish..ish..kalau tak nak anak, meh bagi aku, biar aku jaga, aku suka bab baby-baby ni..cute je...
lanjutan, klik sini

yang aku perasan tentang bayi luar nikah ni, baby tersebut lebih comel dari baby ada mak ayah.. bukan aku menggalakkan orang2 kt kuar sana tuk lahirkan bayi luar nikah, tapi Allah bagi mereka sedikit kelebihan, mereka tiada keluarga tapi mereka punya wajahyang cantik, setiap makhluk yang Allah ciptakan ada kelebihan dan kekurangannya...

so, bagi kita yang dilahirkan dengan penuh kesempurnaan, ada ibu, ada ayah, ada otak, ada perasaan, ada nafsu...
fikirkanlah..cari jalan terbaik untuk elak masalah2 tersebut dari berlaku.
sepatutnya kita lahirkan generasi yang berguna
untuk masa depan.. kita mampu fikirkan hati dan perasaan mereka bila dewasa kelak...
renungkanlah setiap musibah yang menimpa kita sejak kebelakangan ni..
Allah telah memberikan amaran...
insaflah..

Monday, March 15, 2010

1st time memandu kereta

saat ni, aku ingin berkongsikan keterujaanku saat kali pertama memandu kereta...
hehehe...
aku memang tak pernah memandu kereta sebelum ni,
so sabtu semalam balik dari window shopping,
aku pun gatalkan diri memandu kereta.
mujur si dia benarkan,
tapi si dia ada kt sebelah la...
aku excited sgt...
si dia kata aku memang cepat belajar,
baru first time drive aku da teror..
hehe.. cuma failed kt bukit je la..
hahaha.. mujur kereta si dia tak terbang..
hakhakhak...

mlmnya aku menggatal lg memandu kereta tersebut.
hehe.. si dia pun dengan slumbernya diamkan aje cara pemanduan aku..
cewah..
aku da pandai..
memandu malam2 lak tu..
hikhikhik..
pasni leh la aku ronggeng2 nek kereta...
tapi lesen tak ada lg...
gembel aje la yerk??
aku tak ada lesen moto mana2 aku da g..
hahaha..dgn slumbernya..

mujur gak la 1st time tak langgar pape..
so lps ni aku da leh truskan belajar
parking
naik bukit
dan..
aku kena selalu berlatih
supaya aku dapat
memandu dengan lebih baik lagi..
yeeeehaaa....

satu pencapaian baru dalam hidupku...


honest scrap from cik aidacomei

The award came with request to share
10 honest truths about me :


haha..baru nak amik award ni dari cik aidacomei a.k.a kak ida..
so.. ni la pakserelanye....
nah, 10 perkara yang org tak tau pasal diri aku..

1. aku tersangatlah suka shoping..tak kisah ada duit ke tak. janji shoping. window2 pun jadilah...tapi mesti ada 1 brg yang akan aku beli..tak kiralah..janji ada..

2. sape tau subjek fonologi?alah subjek tentang mcmana kuar bunyi tu.. sebutan2..hah!! aku suka gila subjek tu..lukis2 pic bentuk mulut saat bunyi huruf dikeluarkan...subjek tu aku dpt A beb.. subjek tu gaklah yg member2 kuliah paling benci, n aku sorang je kot dpt A. huh..!!perasan.

3. aku suka kitty..hello kitty.. semalam ada member tu dia ada handphone sony ericsson hello kitty beb.. jenuh aku kecek2 suh dia jual kt aku.. wape harga pun aku sanggup bayar... limited gadget tuuu!!!


brg kitty yg aku ada

4. aku merupakan seorang yang sangat sukakan kerjasama... teamwork yang baguslah..tu pada pendapat aku la.. sebabnya setakad ni tak ada lagi org komplen pasal attitude aku bila wt kije ngn dorang semua..

5. suka sangat masak... dan aku paling suka masak nasi ayam. sebab bila aku masak nasi ayam adik2 aku dan si dia akan kata mcm ayam kenny... hehe..bangga gak la... my future mother in law yg ajarkan masak nasi ayam tu...

6. skrg tgh survey barang2 hantaran utk hari perkahwinanku nanti..hehe..ramai orang tak tau lagi yang aku ni dah bertunang dan bakal berkahwin dalam masa terdekat ni...

7. aku sangat sukakan keindahan dan kehijauan... this weekend bercadang mahu picnic dengan my future family in law kat air terjun sungai gabai kat hulu langat... teruja!!! tak pernah pergi lagi...hehe...

8. penerima anugerah macaz 5 sem berturut-turut... anugerah kolej la... hah!! hari rabu ni macaz untuk sem ke 5 aku kt kolej ku tersayang ni... yehaaaa..... mujur sem dpn xde.lau tak aku dpt 6 sem berturut-turut... anugerah untuk GPA saja. sem ni GPA aku 3.80.. huhu... duk first class...


macaz sem lepas..hanya kami bertiga dari kursus kami yang dpt macaz..huhu..

9. aku ada bear pink yang sangat besar.

besar tak bear aku???

10. suka makeup... pegi class pun nak makeup cun2..bukan ada gewe pun kt class..hehe... suka makeup dengan barang silkygirl...


pic pakcik gugel

hehe..tu saja..sekian...

Sunday, March 14, 2010

career coaching programme

sebelum aku tidur malam ni, aku nak kongsi sikit pasal aktiviti aku sepanjang hari ahad ni... mula-mula aku feel bored gak la sebab aktiviti ni ahad, time to dating, time to tidur lebih, n ahad adalah time tuk segala-galanya bagi student macam aku ni.. tapi aku layankan sajelah kerana desakan dari si dia..

actually, malam semalam aku tidur rumah si dia, sebab mlm tu kami ada dinner bersama keluarga. dalam hujan lebat tu kami makan dekat banting. sedap gak... macam-macam perkara lucu terjadi. tapi bukan itu yang aku nak ceritakan. lepas makan malam tu hari dah lewat jadi mama putuskan aku tidur rumah saja di rumahnya, jadi aku pun menurut sajalah. dah hujan tidur sedap ajelah..sejuk, pulak tu dah lama bumi banting tidak dibasahi hujan, sekali hujan lebat sekali. fuh... segar je rasa... memang tak sedar la...

pagi tu agak liat gak aku bangun.. berkali-kali gak la my future mother in law and my future hubby kejut. hehe..aku manja sebenarnya..hahaha...kantoi... kul 6.45 baru bangun, tu pun sebab nak solat subuh, seusai solat aku baring semula, sambil berselimut... si dia dah jeling je.. aku ni payah kit lau orang da jeling, jadi aku pun gagahkan diri mandi air yg tersangatlah sejuk.

kul 8.20 aku sampai tempat trainning tu, so aku pun happy2 la kt situ dengan teman-teman yang turut serta. first impression aku rase macam bosan, nak-nak bila trainner tu kata bahasa pengantarnya bahasa inggeris, tapi dek penampilan trainner yang bersahaja dan sangat sempoi aku jadi teruja, seronok, jarang aku join aktiviti seseronok itu... thanks to kak maryanni masarip.. aktivitinya membuatkan aku payah nak pejam mata(tido)... ekeke... program ni best sgt2...

banyak input yang aku dapat. lebih baik dari finishing school yang dah aku attend sebelum ni, dan lebih kurang sama sebenarnya. banyak menda aku buat and dapat hari ni..cara buat resume dengan bagus, cara buat cover letter, cara nk followup, grooming, macam-macam la, and i'm so excited time tu. very excited. rasa macam tak sabar nak apply job. hehe..ada sapa-sapa company dia ada jwtn kosong, bagitahu la aku ye..hehe...

bila dapat tau times up aku macam frustrated la.. ye la..tgh syok..alih2 masa da abis.. cis... xpuas aku mendengar celoteh kak maryanni tu.. hehe... tapi tak apa, aku akan aplikasikan ilmu yang aku dapat dengan first job yang akan aku apply this week.. hehe...

wish me good luck okey? and thank to my future hubby bcoz desak-desak syg to join this career coaching programmed.. love you..muaahhh3...

Saturday, March 13, 2010

2120 email tidak dibaca..ape kes??

muahahaha... ape kess!!!??
ari ni aku check email yahoo aku..
terkezut aku...
2120 email aku tak baca...
kah..kah..kah... tah pape je kn aku ni...
pening gak kepala tgok email byk cm tu..
xpelah.. jap g aku baca and delete sekali..
buat berat inbox saja...

dilema..bantu aku..

esok merupakan tarikh akhir untuk aku membuat permohonanbagi menyambung pengajian ke peringkat master... aku masih dalam dilema yg tiada tepiannya... masya Allah..dugaan apa lagi yg Engkau berikan pada hambaMu ini... penyelia projek ku sendiri telah menyuruh aku menyambung pengajian kerana dia suka dengan cara kerjaku(bukan mahu membangga diri) tapi bila aku bertanya pada mereka yang berada disekilingku pelbagai respon yang aku terima... antaranya

kak noor: mampukah kau nak memikul tanggungjawab sebagai pelajar, isteri, dan insya Allah ibu jika ada rezeki...bukan tak bagi, pikirkan dulu masak2...

kak ety: terpulang kat kau la kak... kalau kau mampu aku support kau dari belakang...

mak aku kata: pegi la apply... mak suka kau sambung belajar...

mother in law: ish..sambung ke??tak takut ke belajar tinggi-tinggi?? abg(hubby) camne?

my hubby kata: b ikut je..tapi nnti jangan lupa diri lak...tapi cam lama je 3 tahun tu yang...

ish..kompius aku dibuatnya...sok da la last day... berkemungkinan aku akan apply je..utk menerima tawaran yang belum pasti tu aku pun tak pasti lagi...

perlukah aku berkorban benda yang aku idamkan untuk org yang aku sayangi?? semoga pilihanku adalah betul... insya Allah...

dulu time aku nak smbung degree dari STPM pun ada yang berat hati nak lepaskan, skrg nk wt master pun sama.. aduhai.. dugaan apa la ni.. dugaan nak berjaya kot.. sebab semua pengajian yang aku ambil sedari yg aku boleh wat keputusan (dari STPM), semuanya memerlukan pemikiran yang panjang.. huh...

STPM dulu aku tak nak, org push aku suh amik, aku ikut.. lastnya aku jd best students kt skol tu.. (ada lg 4 org kwn aku dpt best student.) time nk msuk u pun aku cm nak tak nak je.. tp kak ety aku push suh amik.. keputusan terbaik aku dpt, last semester aku dpt dekan. ni master lak, aku nak amik, tapi mcm byk lak halangannya... camne tu ek???

eh ada sape2 ada pengalaman buat master tak???kongsilah sikit... aku blurr ni...

Wednesday, March 10, 2010

sekejap masa berlalu...

pejam celik pejam celik, tgok2 da 10hb mac... tinggal wape hari saja lg aku akan meninggalkan bumi hijau nan indah ni. terlalu banyak kenangan suka duka terlukis di sini. di sini aku bertemu erti kesusahan hidup sebenar, jauh dari keluarga, teman yang pelbagai mcm kerenahnya, jatuh bangun aku sebagai pelajar degree... di sini jugalah aku bertemu si dia..insan yang kini bertahta dalam hati aku ni..terlalu banyak kenangan yang tercipta di sini... terasa sayu mahu meninggalkan kenangan si sini.

rasanya bagai baru semalam aku mendaftarkan diri sebagai pelajar tahun pertama, baru semalam juga, rasa hangatnya pelukan ibu dan ayah saat menghantar aku di sini, baru semalam juga aku rasakan hangat air mataku mengalir kerana rindukan yang tersayang. segalanya kurasakan pantas berlalu.. sedar-sedar kini aku pelajar tahun akhir di sini, tahu-tahu saja kuliahku hanya tinggal lima minggu saja lagi. begitu pantas masa berlalu. ibaratnya kini aku sedang menghitung hari...

apa yang terjadi di sini masih segar di ingatan ku... terasa juga usia yang semakin meningkat dewasa. langkah-langkah kaki yang ku hayun menempuh kedewasaan di sini terasa semakin perlahan. walau seperlahan mana langkah hayunanku, masa tetap berlalu. ku rasa semakin ketinggalan sekiranya langkah ini ku perlahankan...

kenangan bersama teman membisikkan kesyahduan... menggamit aku mengimbas memori paling indah bersama teman. saat kami menjayakan MTSR ke 24 dengan tajuk teater TUN KUDU. di sinilah keakraban kami mulai kukuh. bersama-sama menjayakan satu pementasan teater yang kurasakan terlalu banyak masa perlu dikorbankan. di sini jugalah kami mulai mengenali erti persahabatan yang sebenarnya.

kenangan diteruskan dengan wujudnya kumpulan excellent. bergabung tenaga menyiapkan video clip yang kemudiannya kami upload dalam youtube. lagu KAU AKU-AIZAT, kita jadikan sebagai kenangan indah kita. aku, k.nor, maznah, zainal, arizan, dan azhar. banyak sekali cabarannya. walau sering hati ni kalian lukakan dengan bebanan tugas yang kau berikan padaku, aku redha demi persahabatan kita. di sinilah aku mengenal erti kepayahan, tugasan mendesak dari pensyarah. namun, kesudahannya semester itu aku mendapat DEKAN. malah ramai lagi antara kita yang mendapat DEKAN dengan CGPA lebih dari 3.75. tu la kenangan paling indah kurasakan saat bersama kalian...

aku doakan semoga kita semua berjaya dengan cemerlang dalam pelajaran dan kerjaya masing-masing....
video

nilah video clip yang aku siapkan berhempas pulas.... semoga kalian mengenangnya sebagai kenangan yang terindah...

Tuesday, March 9, 2010

**rotiboy**



hai..malam korang semua..da makan???makan apa mlm ni??
ngeee...hari ni aku nak story kit pasal makanan. ada sape-sape penah makan rotiboy???


apa pendapat korang tentang rase rotiboy tu??

aku suke gile mkn rotiboy tu..
terutama sekali bila mkn dengan si dia sambil suap2 gitu..ekeke..
manje-manje gitu...ahak..


setiap kali kitorang kuar pegi alamanda, mesti si dia akan belikan aku rotiboy tu...
best sgt..syg sgt sama si dia...muah2..

so, banyaklah kenangan indah ku bersama si dia dengan rotiboy yang sedap tu...yum2..




semoga kebahagiaan yang aku kecapi bersama si dia akan berkekalan sehingga akhir hayat...
hanya dia lelaki yang paling baik pernah aku jumpe..
terharu lak..hehehe...



pape pon..doakan aku bahagia dengan si dia ye...
i love him so much...

Monday, March 8, 2010

*aktiviti hujung minggu*

hey geng...kabare??hehe..hari ini aku nk
kongsi sikit apa yang dah
aku buat semalam bersama si dia...

semalam aku kuar kolej awal pagi,
alasannya nak
sarapan sama sebelum pegi perpustakaan negara.

so kami pun bersarapan sama ala-ala picnic kat tasik titiwangsa.
best gak..actually kitorang tak pernah lagi makan kat tasik tu.
bawak bekal ok..hehe..
kunun-kununnya nak berjimat.

selesai makan kami pun pergilah ke perpustakaan negara yang
jaraknya dari titiwangsa tak la jauh sangat.
tak sampai 5minit pun.. lama gak la aku ngn si dia lepak library negara tu..
macam biasa aku siapkan projek aku dia plak cam biasa.
online mudah. ngeeee....



ptg tu pulak kitorang kitorang tengok cerita seram kt pawagam, cerita
Niyang Rapik.

gambo dr pcik gugel

huhuhu..
mula-mula nak tengok macam takut.
tapi..
eleh, tak seram la..biasa aje..
si dia yang penakut pun berani time tu..ngeee..
tunjuk macho ke??
sorry syg..

nk citer sikit pasal Niyang Rapik ni,
bagi aku yang penakut ni (sikit je) tak la seram sangat..
biasa je..bagi aku kelakonya je lebih..
ngee..ngee...
citerni da lama kt panggung cuma aku baru tengok...
sian kn?

balik dari tengok wayang aku lepak kt sini dengan si dia.....

kesian si dia... penat melayan kerenah ku seharian...


aku tetap bersemangat..huhu


hamboi2...mentang2 muka baru masuk majalah..
still lg control macho ye yg???


suuuwwweeeeettt sgt time ni..hehe..



di empangan putrajaya


Friday, March 5, 2010

dera lagi??


sumber berita harian

aku baru bace paper hari ni..muka depan, Budak 18 bulan mati dipukul, dipijak jiran. ya Allah..manelah hati dan perasaan mereka mendera kanak-kanak sekecil itu??subhanallah... menitik lagi air mata aku bila membaca kisah tragis mendiang adik Haresvarran... sayu tatkala aku membaca kisah sedih ini...

tak habis lagi kisah adik syafia humaira kali ini adik haresvarran pulak.. mangsa di pukul dan pijak sehingga hati mangsa pecah dan enam tulang rusaknya patah! bayangkanlah betapa deritanya mangsa mengalami kesakitan seperti itu? berita lanjut klik di sini

mengapa makin lama manusia semakin kejam dan tidak ada pertimbangan? kanak-kanak sekecil itu yang tidak mengerti apa-apa menjadi mangsa. walaupun aku tidak mempunyai anak lagi tapi aku dapat merasakan betapi sedihnya ibubapa haresvarran atas kehilangan anak yang tersayang. kisah syafia humaira masih belum memberi kesedaran pada rakyat kita di luar sana. moga kisah adik haresvarran kali ini menjadi pengajaran pada kita semua. insya Allah..

~projek degree~

aku masih lagi berusaha menyiapkan projek ilmiah ku untuk menyudahkan degree ku.. tinggal 2 bulan je lagi ni.. dengar dari kawan2 semalam yang pergi ke taklimat master, bagi sesiapa yang ingin menyambung master dengan tesis perlu menyertakan sekali proposal untuk tajuk tesis master nanti..

wah...cabaran tu..yang degree punye pun tak settle lagi nk wat master punye pulak..ngee..ngeee.. aku masih lagi menyembunyikan hasrat hatiku untuk sambung master pada pengetahuan keluarga dan si dia.. agak2nya adakah dorang melarang, atau dorang akan kata, terpulang..diri ko yg nak belajar..mampu teruskan..tak mampu takat degree sajelah...arghhhh... aku memerlukan sokongan...dorangan...galakan...

xpe..aku siapkan dulu projek aku ni..perlahan-perlahan..asalkan siap...tak sabar nak bukukan projek aku ni..huhuhu..

Thursday, March 4, 2010

~nak sambung master atau tidak?~

tadi kat fakulti aku ada taklimat ringkas tentang master selama satu jam. aku tak pergi sebabaku ada class. so aku tanya la member-member yang pergi taklimat ringkas tu... aku pun mcm kompius nak sambung ke tak..pendapat korang..??

usiaku masih muda, belum berkeluarga, tapi akan berkeluarga dalam masa terdekat ni, agak-agaknya???aku pun belum tanya dengan si dia lagi. mmm...camane ek??dan masih dalam dilemanya nak amik master dengan tesis or master tanpa tesis.

tak apalah mungkin aku boleh bertanya dengan penyelia aku isnin depan.. kalau aku sambung master hope tak ada sesiapa yang membantah or membangkang, kerana mungkin akulah satu-satulah budak nakal yang akan belajar sampai tahap master. takad ni yang paling tinggi pun aku, degree..yang lain diploma aje ...bukan nak bangga diri, tapi kehidupan masa laluku yang susah mengajar aku erti kejayaan... kerana setiap peperiksaan besar yang telah aku tempuhi, aku telah membuatkan mak aku mengalirkan air mata gembira...dek kerana kejayaanku juga ada dalam kalangan ahli keluargaku yang bermusuh denganku..manusia... tak boleh kurang... sentiasa nak lebih..cukuplah dulu aku selalu kekurangan...sekarang aku nk advance dr korang semua!!!!

argggghhh..tetiba je aku touching...teringat mak kat kampung yang sentiasa dan tak pernah putus mendoakan kejayaan anak-anaknya dalam setiap bidang yang diceburi.. mak...iskkkk..iskkk..rindu sgt kat mak...

kisah pilu-syafia humaira....


sumber berita harian...

masih ingat kisah menyayat hati adik syafia humaira?di sini aku ingin berkongsi sedikit perasaan aku tentang kisah tragis tersebut...bukan mahu memburukkan sesiapa, tapi manalah hati manusia yang bergelar kononnya "bapa tiri" pada kanak-kanak malang tersebut??? aku menangis saat membaca kisah sedih humaira di dada akbar. kisahnya mendapat tempat dalam kalangan masyarakat. kanak-kanak berusia 3tahun yang sudah pandai menyembunyikan penderitaannya dari sesiapa.. ada hikmah di sebalik kematiannya. kekejaman manusia yang tidak mengenal belas ehsan.

pada pendapat aku kemungkinan besarnya kanak-kanak malang tersebut pernah didera oleh kesemua ahli keluarganya. mustahil kn ibu sendiri tidak mengetahui kesan luka pada badan anaknya? sangat tak masuk akal. dengan keadaan keluarga yang tidak terurus, ibu yang bersekedudukan, kanak-kanak sekecil itu yang menjadi mangsanya.

semoga kisah malang ini mengjadi iktibar pada kita semua supaya tidak memandang sebelah mata pada kejadian-kejadian di sekeliling kita. masyarakat setempat yang memandang kejadian tersebut tidak mampu menolong kanak-kanak tersebut atas alasan ugutan dari teman lelaki ibu mangsa, tergamaknya mereka melihat kanak-kanak tersebut dibantai sedemikian rupa... aku sekadar melahirkan pendapat, mengapa mereka yang ramai-ramai itu tidak dapat menghalang seorang lelaki yang membelasah kanak-kanak tersebut?itulah persoalan yang timbul dari dalam fikiran aku ni..

yeah...mungkin aku tidak berada ditempat kejadian, tapi tentunya ramai mereka yang berada di padang tempat kejadian bukan?dan menurut sumber yang aku baca, hanya teman lelaki ibu mangsa yang membelasah kanak-kanak tersebut. maka hanya seorang sahaja yang memukul mangsa.. aduhai...mungkin anilah pengakhiran sebuah kisah malang bagi syafia humaira....

al-fatehah untuk arwah adik syafia humaira yang meninggal akibat didera oleh teman lelaki ibunya...

Wednesday, March 3, 2010

~~bilik pengantinku kaler hijau..~~

lamanya tak menulis dalam blog..sibuk wat persiapan nak kawen kononnya..cewah..tak adalah, aku sibuk duk mengecat bilik pengantin. pengantin???wah teruja sekali saat mendengar perkataan pengantin. ngeee... yeah, tak lama lagi aku bakal bergelar isteri... insya Allah..aku sedang menantikan saatnya, masanya yang sesuai..banyak benda yang perlu aku settlekan sebelum aku melangkah ke alam perkahwinan..

pertama-tamanya degree aku..aku kena settlekan dulu degree aku ni..tu la yang paling penting dan utama dalam hidup aku saat ni.. tamat saja pengajianku nanti, benda seterusnya yang akan aku terokai adalah alam pekerjaan..aku perlu mencari pekerjaan... lepas tu barulah boleh kawen..hahaha...

cuti sem dua minggu sudah aku dengan kakak aku telah berjalan-jalan melihat-lihat warna yang sesuai untuk tema perkahwinan ku nanti. dalam fikiran aku hijau aje..mane ada warna lain, bilik aku dan si dia nanti pun aku da cat warna hijau.. pic lum sempat upload lagi... so aku da berkira-kira nak wat warna hijau + hitam + silver.. cantik ke paduan warna tu nanti? tak apa kite tgok dulu.. lau tak pun aku nak wat warna hijau + kuning lembut + gold.. cam pelik pulak warna tu..entahlah..aku dah tanya mak aku... dia kata warna hijau + putih pearl... tanya akak aku... dia kata hijau + hitam..tanya sia dia... apa-apa saje..asalkan sayang suka..hijau mesti ada tau.. ngeeee....dia perli aku ler tu..ceh..

so keputusannya nantilah...aku pun tengah bengong-bengong... nak story sikit pasal warna bilik aku dan si dia nanti, bakal pak mertua aku kata... "mak oiii....hijaunya..cantik2...nak wat camne..menantu suka katak.." ceh dia kata aku suka katak..aku geli der ngan katak, tapi aku just suka hijau je..papelah yah..mak mertua aku plak kata.."pandai ko pilih kaler..nanpak luas je bilik ni...sesuailah ngn korang..." thanks mama...

aku pikir dorang tak suka dengan warna yang telah aku dan si dia pilih..tapi aku silap..mereka memang tak kisah.. sebenarnya pas kawen nanti aku kene duk umah mertua aku..so kami pun mempersiapkanlah bilik kami tu seadanya... hari tu sampai maghrib aku dan si dia mengecat bilik... aku pun hampir terjatuh saat menuruni tangga untuk mengecat dinding pda bahagian atas..mujur si dia ada..hehe..sweeet memory time tu..teeeetttt...hahaha...

sekarang aku dan si dia tengah survey barang dalam bilik, perhiasan dalam bilik termasuklah katil..hehe..bilik kami sangat luas..leh main kejar-kejar lagi tu..ngeee.. :) yang pasti aku dan si dia akan menjadikan bilik kami tu satu tempat yang paling indah sekali...